Меню
Остання редакція: 24 червня 2022

ЯКИМ БУДЕ МАГІСТЕРСЬКИЙ КОМПЛЕКСНИЙ ТЕСТ?

Цьогоріч для вступу до магістратури майбутні правники складатимуть  магістерський комплексний тест (МКТ). Це випробування проходитиме в комп’ютерному форматі в тимчасових екзаменаційних центрах.

МКТ міститиме два блоки завдань

  • 30 завдань з іноземної мови (англійська, німецька, французька або іспанська за вибором вступника);
  • 50 завдань з права та міжнародного права.

На виконання тесту відведено 120 хвилин.

Робоча група  із підготовлення МКТ при Міністерстві освіти і науки України (право), а також фахівці Українського центру оцінювання якості освіти (іноземні мови)  розробили демонстраційні варіанти тесту. Завдяки фахівцям Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, майбутні  магістри можуть потренуватися виконувати завдання МКТ у спеціальному онлайн-середовищі. Зважте на те, що блок завдань з права та міжнародного права однаковий для усіх потенційних магістрів, а от завдання з іноземної мови – за вибором: 

Зауважте, що інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному МКТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту. 

Як під час виконання демонстраційного тесту, так і під час реального тестування вступник зможе вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи над тестом отримати результат тестування. 

Якщо у вас наразі повільний інтернет або немає можливості працювати протягом 120 хвилин за комп’ютером –  завантажте файл із демонстраційним варіантом МКТ, вибравши ту чи ту іноземну мову, виконайте завдання і звірте свої відповіді з правильними. 

 

Зареєструватися для проходження МТНК та МКТ потенційні магістри зможуть з 27 червня до 18 липня включно, звернувшись до приймальної комісії закладу вищої освіти.

За матеріалами УЦОЯО.

Борис Бондар,

завідувач відділу доуніверситетської підготовки