Меню
Остання редакція: 29 травня 2023

ВСТУПНІ ДО МАГІСТРАТУРИ ー 2023: ЗАВЕРШУЄТЬСЯ РЕЄСТРАЦІЯ

31 травня завершується реєстрація для участі в єдиному вступному іспиті (ЄВІ) та єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ).

Станом на 29 травня до приймальних комісій закладів вищої освіти звернулися й отримали екзаменаційні листки  майже 70 тисяч потенційних учасників вступних випробувань. Бажання складати ЄВІ в Україні виявили 67 653 особи, а за кордоном ー 2 235. Нагадаємо, що пункти тестування для проведення ЄВІ під час основної сесії за кордоном буде створено в 11 містах у 9 країнах. Однак зауважимо, що квоти вже вичерпано в усіх містах, крім Лондона та Софії. 

Водночас ті, хто планує вступати на спеціальності галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини», окрім ЄВІ, мають пройти ще й єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). Тож в заяві-анкеті вони також вказували спрямування предметного тестуванння, з якого бажали пройти ЄФВВЗауважимо, що неможливо вибрати більше двох предметних тестів ЄФВВ.

Спрямування предметного тестування Кількість зареєстрованих
Право та міжнародне право 9134
Управління та адміністрування 9456
Облік та фінанси 4331
Економіка та міжнародна економіка 3997
Психологія та соціологія 3662
Політологія та міжнародні відносини 1531

Для кожного учасника вступних випробувань, який отримав екзаменаційний листок, на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти створюють інформаційну сторінку «Кабінет учасника вступних випробувань до магістратури», доступ до якої здійснюється за номером екзаменаційного листка та РIN-кодом, зазначеним у ньому.

Тим, хто планує вступати до магістратури, однак ще не зареєструвався для участі у вступних випробуваннях, нагадуємо, що для реєстрації потрібно або звернутися до приймальної комісії закладу вищої освіти особисто, або надіслати на її адресу реєстраційні документи. Раніше ми повідомляли, за яким алгоритмом  слід діяти під час реєстрації для участі у вступних випробуваннях до магістратури та які вступні магістерські випробування треба вказувати в реєстраційній картці-заяві.

Радимо не зволікати з реєстрацією.

Більше інформації про вступні до магістратури ー за посиланням.

За матеріалами УЦОЯО.

Борис БОНДАР,

завідувач відділу доуніверситетської підготовки