Меню
Остання редакція: 15 листопада 2023

Відбувся круглий стіл «Державні програми щодо сприяння отримання вищої освіти»

В Уманському національному університеті садівництва  профорієнтаційна робота з абітурієнтами університету проводиться постійно, а оскільки існують державні програми, які надають можливість окремим категоріям населення отримати вищу освіту за державний кошт, то і виникла необхідність у проведенні такого заходу як круглий стіл «Державні програми щодо сприяння отримання вищої освіти».

Так, 14 листопада 2023 року в Уманському національному університеті садівництва відбувся круглий стіл «Державні програми щодо сприяння отримання вищої освіти», організований директором центру професійно-карʼєрної орієнтації та доуніверситетської підготовки Інною ЧЕРНЕГОЮ  за участю представників Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості, а саме: директора Уманської філії Артема САВЕНКА, начальника відділу карʼєрного консультування Ольги БІЛЕНЬКОЇ, заступника начальника відділу карʼєрного консультування Тетяни СМІЛЯНЕЦЬ та юристконсульта  Лілії ЗВІЗДОВСЬКОЇ.

Артем САВЕНКО детально розповів про державну програму отримання сертифікатів на навчання у закладах освіти. Особливу увагу було акцентовано на таку інформацію як: хто має право на отримання сертифікату, перелік спеціальностей та професій, перелік документів, процедура отримання тощо. 

Тетяна СМІЛЯНЕЦЬ надала інформацію про можливість отримання ваучера на навчання; перелік категорій населення, які мають право на отримання ваучера; вимоги та перелік документів; процедуру отримання та іншу корисну інформацію.

На даному заході також була висвітлена державна програма сприянню підприємницької діяльності, а саме програма отримання мікрогрантів.

Даний захід був інформативний, актуальний, потрібний та цікавий для всіх присутніх, оскільки було поставлено багато питань, на які представники Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості надали вичерпні відповіді.

Захід відбувся в дружній теплій атмосфері, кожен присутній отримав корисну інформацію не тільки для себе, а й для проведення профорієнтаційної роботи у майбутньому періоді.

Висловлюємо щиру вдячність всім присутнім колегам та гостям, та маємо надію до активної співпраці також і в  майбутньому.

 

 Ольга МОГИЛЬНИЦЬКА,

фахівець  відділу доуніверситетської підготовки