Меню
Остання редакція: 08 липня 2024

Вебінар «Дистанційна освіта в Уманському НУС»

Уманський національний університет садівництва у 2024 році започатковує дистанційну форму навчання за освітньо-професійною програмою «Економіка соціального забезпечення» другого (магістерського) рівня вищої освіти в рамках проекту DEFEP.  

Проект DEFEP спрямований на впровадження сталої та ефективної системи дистанційної освіти як окремої та незалежної форми навчання. Добре продумана система дистанційної освіти у закладі вищої освіти дозволить вирішити багато важливих питань, пов’язаних з майбутніми викликами, які виникають в освіті в умовах поведінкових, особистісних, ідеологічних змін поколінь і технологічних трансформацій ринку праці. Водночас система дистанційної освіти у ЗВО створює всі необхідні умови для реалізації принципу безбар’єрності освіти та формує безпечне навчальне середовище в сучасних реаліях. 

4 липня 2024 року на відеоплатформі zoom відбувся вебінар «Дистанційна освіта в Уманському НУС» за ініціативи Центру професійно-карʼєрної орієнтації та доуніверситетської підготовки спільно з Черкаським обласним центром зайнятості.

Спікерами на даному вебінарі були директор Черкаського обласного центру зайнятості Олександр ДЖУР; директор Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості Артем САВЕНКО; проректор з науково-педагогічної роботи Уманського НУС, доктор економічних наук, професор Михайло МАЛЬОВАНИЙ; директор центру професійно-карʼєрної орієнтації та доуніверситетської підготовки Уманського НУС Інна ЧЕРНЕГА.

Учасниками вебінару були представники Черкаського обласного центру зайнятості, Уманської філії Черкаського ОЦЗ, Смілянського управління Черкаської філії ЦЗ, Ватутінського відділу Звенигородської філії ЧОЦЗ, Звенигородської філії ЧОЦЗ, Городищенського управління Черкаської філії ЦЗ, Лисянського відділу Звенигородської філії ЧОЦЗ, Чигиринського управління Черкаської філії ЧОЦЗ, Катеринопільського відділу Звенигородської філії ЧОЦЗ, Жашківського управління Уманської філії ЧОЦЗ, Тальнівського управління Звенигородської філії ЧОЦЗ, Христинівського управління Уманської філії ЧОЦЗ, Золотоніської філії ЧОЦЗ, Маньківського управління Уманської філії ЧОЦЗ, Шполянського управління Звенигородської філії ЧОЦЗ, Корсунь-Шевченківського управління Черкаської філії ЧОЦЗ, Монастирищенського управління Уманської філії ЧОЦЗ.

Під час вебінару обговорювалися такі питання:

-        Дистанційна освіта в Уманському НУС;

-        Освітньо-професійна програма «Економіка соціального забезпечення» другого (магістерського) рівня вищої освіти;

-        Унікальність освітньо-професійної програми «Економіка соціального забезпечення» спеціальності 232 «Соціальне забезпечення»;

-        Програмні результати навчання;

-        Можливість отримання другої вищої освіти за державною програмою отримання ваучерів на навчання.

Даний захід направлений на інформування бажаючих скористатись державними програмами щодо навчання за спеціальністю «Соціальне забезпечення» за освітньо-професійною програмою «Економіка соціального забезпечення» за рахунок ваучера на навчання. 

На вебінарі було зазначено, що вартість навчання на дистанційній формі за освітнім рівнем «Магістр» за спеціальністю «Соціальне забезпечення» освітньо-професійної програми «Економіка соціального забезпечення» становить 20 000 грн за рік. Тривалість навчання 1 рік 4 місяці. Тобто вартість ваучера повністю покриває вартість навчання на дистанційній формі.

На завершення вебінару всіх присутніх було запрошено на навчання до Уманського національного університету садівництва – одного з лідерів вищої освіти України.

 

Ольга МОГИЛЬНИЦЬКА,

фахівець відділу доуніверситетської підготовки