Меню
Остання редакція: 29 січня 2024

Участь представників Центру у вебінарі

26 січня 2024 року за ініціативи МОН відбувся вебінар «Об’єктивний та чесний вступ до закладів вищої освіти: що зміниться в результаті виконання Державної антикорупційної програми?» на відеоплатформі zoom.

Спікерами на даному вебінарі були заступник Міністра освіти і науки України Олег ШАРОВ, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України, директор проєктів ГО «Разом проти корупції» Михайло СЕРЕБРЯКОВ.

 На вебінарі були присутні директор центру  професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки Інна ЧЕРНЕГА, завідувач відділу доуніверситетської підготовки Борис БОНДАР та фахівці відділу доуніверситетської підготовки.

Під час вебінару обговорювалися такі питання:

-        успіхи та проблеми на шляху до забезпечення об’єктивного та чесного  вступу до закладів вищої освіти;

-        як ліквідуються корупційні схеми у відборі вступників: які зміни пропонують законопроєкт № 10399 та проєкт нових Умов прийому у 2024 році;

-        як громадські активісти та журналісти можуть допомогти із виконання Державної антикорупційної програми в частині відбору до закладів вищої освіти.

Проєкт реалізується за підтримки Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI) – провідна антикорупційна програма в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується  міністерством закордонних справ Данії.

Даний захід був інформативний, актуальний, потрібний та цікавий для всіх присутніх, оскільки обговорювалися питання щодо  НМТ - 2024 року та вступної кампанії. Під час зустрічі всі бажаючі мали нагоду поставити запитання та отримати на них відповіді від представників МОН.

Ольга МОГИЛЬНИЦЬКА,

фахівець  відділу доуніверситетської підготовки