Меню
Остання редакція: 13 травня 2021

Тренінг для абітурієнтів університету «Просто і доступно про ЗНО з української мови і літератури»

В Уманському національному університеті садівництва значну увагу приділяють абітурієнтам, а саме надають їм допомогу у процесі підготовки до успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання, проводять екскурсії територією та навчальними корпусами університету, надають детальну інформацію у розрізі факультетів, окремих спеціальностей, надають консультації стосовно Правил прийому до університету, переліку сертифікатів із предметами ЗНО, що потрібні для вступу на різні спеціальності.

В університеті функціонує центр професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки, в складі якого є відділ доуніверситетської підготовки, де щороку проходить навчання абітурієнтів на курсах підготовки до ЗНО. Окрім цього проводяться тренінги для абітурієнтів.

Так, напередодні складання основної сесії ЗНО, директором центру професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки Інною Чернегою за участі викладача кафедри української та іноземних мов Лариси Суліми 12 травня 2021 року за допомогою відеоконференції на платформі zoom дистанційно (враховуючи карантинні обмеження) був проведений тренінг для абітурієнтів університету  «Просто і доступно про ЗНО з української мови і літератури», який був спрямований на роз’яснення особливостей та деяких аспектів, на які варто звернути увагу в процесі складання ЗНО з української мови і літератури.

Тренінг проводила викладач кафедри української та іноземних мов Лариса Суліма, яка звернула увагу учасників тренінгу на механізм визначення правильних відповідей тестових завдань з української мови і літератури, їх структуру, специфіку розміщення. Також слухачі отримали інформацію про особливості розміщення поезії у тестових зошитах, правила її інтерпретації. На тренінгу були розкриті питання лірики та її форми, а також розкриті особливості виконання завдань даного типу.

Вартим уваги для майбутніх абітурієнтів був перелік завдань з увідповіднення. Ці завдання оцінюють високими балами, тому варто виконувати їх у першу чергу. Слухачі мали можливість розглянути завдання з фонетики, синтаксису, орфографії, лексики та отримали роз’яснення від фахівця з виконання даних завдань.

Окремо акцентували увагу абітурієнтів на специфіці вибору правильної відповіді у різних типах завдань та механізму максимального використання всіх можливостей успішного складання ЗНО.

Такі тренінги дають змогу прямого контакту та безпосереднього діалогу викладача та абітурієнтів, що допомагає отримувати необхідні знання для успішного складання ЗНО без зайвих хвилювань.

 

 

Світлана Тимчук,

фахівець відділу професійно-кар’єрної орієнтації