Меню
Остання редакція: 13 квітня 2023

Тиждень відкритих дверей – 2023

У період з 3 по 7 квітня в Уманському національному університеті садівництва відбулася традиційна зустріч з випускниками ліцеїв, коледжів та фахових технікумів в рамках Тижня відкритих дверей.

Зважаючи на ситуацію та виклики, зумовлені воєнним станом, зустрічі проходили у режимі як офлайн, так і онлайн з дотриманням заходів безпеки.

Всіх учасників онлайн зустрічі чекала насичена програма у форматі онлайн-марафону, під час якого вони дізналися про:

  • університет, його структуру та перспективи подальшого працевлаштування;
  • спеціальності та освітні програми університету;
  • Порядок вступу до університету у 2023 році;
  • на власні очі побачити оснащені новітнім обладнанням навчальні аудиторії і лабораторії;
  • детальніше ознайомитись із обраною спеціальністю.

Незважаючи на дистанційний формат заходу, атмосфера під час події була надзвичайно теплою та приємною, а доповідачі – щирими та відкритими.

 

Під час офлайн зустрічей вступним словом гостей вітала доктор економічних наук, професор, директор центру професійно-кар'єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки Інна ЧЕРНЕГА, яка у своєму виступі ознайомила присутніх зі структурою університету та його діяльністю, перспективами подальшого працевлаштування, спеціальностями та освітніми програми університету, Порядком вступу до університету у 2023 році. Також всі присутні мали можливість поставити запитання та отримати на них вичерпні відповіді.

Гостям заходу презентували університет за допомогою відеофільмів та презентацій кожного факультету та спеціальностей, за якими проводиться навчання у нашому університеті. Потім абітурієнти вирушали двома екскурсійними маршрутами, де мали змогу більш детально ознайомитися з усіма факультетами та перевагами навчання в нашому закладі.

 

На факультеті агрономії абітурієнти мали можливість більш детально ознайомитись з колекцією мінералів ґрунтотворних порід, колекцією насіння сільськогосподарських культур, зокрема нішевих і біоенергетичних, колекцією культури in-vitro та сучасною літературою, яка висвітлює новітні світові технології вирощування рослин.

Факультет плодоовочівництва, екології та захисту рослин зустрів  абітурієнтів презентаціями кафедр. На кафедрі біології було представлено колекцію ранньо квітучих рослин з ботанічного розсадника УНУС, зразки гербарного фонду та морфологічну колекцію плодів, життя під електричним мікроскопом, а також проводили хімічні досліди з уроку - легенди «Еволюція Землі».

На виставці від кафедри екології та безпеки життєдіяльності було представлено: макет екологічного фермерського господарства, приклади екологічно-безпечних засобів захисту та екологічних добрив для органічного вирощування сільськогосподарських культур, виставкові модулі на тему сортування сміття та приклади альтернативних видів палива.

На виставці від кафедри овочівництва було представлено касету з розсадою різних  представників рослин родини Brasicaceae,  різні сорти картоплі і цибулі, мікрогрін овочевих малопоширених культур (васильки, горошок, мізуна, амарант), а також корзина "Достаток овочівника".

На кафедрі захисту і карантину рослин були представлені  колекції  корисних і шкідливих комах, зразки пошкоджених збудниками хвороб рослин, експонати  орнітофауни, іхтіофауни та герпетофауни України.

 

На факультеті економіки і підприємництва гості ознайомилися зі спеціальностями та освітніми програмами факультету, дізналися про всі спеціальності факультету, цікаве студентське дозвілля, активну студентську раду, можливості подальшого працевлаштування як в Україні, так за кордоном, а також поспілкувалися зі студентами факультету.

Перебуваючи  на локації факультету менеджменту, відвідувачі отримали загальну інформацію про факультет та спеціальності, які можна здобути на даному факультеті. Учасники заходу були залучені до цікавої інтерактивної гри та гри, яка дає змогу встановити психологічний портрет абітурієнта, визначити його майбутні професійні здібності.

Інженерно-технологічний факультет зустрів гостей розповідями про спеціальності та особливості навчання, бази виробничих практик, дуальну освіту та можливостями працевлаштування в даній галузі. А також було представлено інноваційні розробки викладачів і студентів факультету, а саме: хлібобулочні вироби, повидло, мармелад, цукати, сушені плоди та ягоди ексклюзивні види вин, макаронів, борошна, круп. Частину виробів гості мали можливість спробувати та оцінити їх смакові якості.

Факультет лісового і садово-паркового господарства познайомив з особливостями професій, яким навчають на даному факультеті. На виставці були представлені робочий інвентар та наочні матеріали, які детально описують напрями лісогосподарської галузі, макети зменшених форм ландшафтних архітектур, геодезичне приладдя та оснащення.

 

Продовжили екскурсію в оранжерейно-тепличному комплексі, який є справжнім дивом, адже це оазис екзотичних рослин у самому серці України!

На кафедрі фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін під час Тижня відкритих дверей абітурієнти мали можливість ознайомилися з інформацією про спортивну діяльність наших студентів, їх досягненнями,  побачити спортивні майданчики, зали, стадіон, ознайомитися з роботою спортивних секцій та дізнатися про нову освітню програму «Фізичне виховання».

 

  Тиждень відкритих дверей відвідали учасники з різних областей України. Дані заходи сприяють обізнаності потенційних  абітурієнтів з вибором навчального закладу та майбутньої професії; допомагають зорієнтуватися у вступній кампанії та стати студентами Вищих навчальних закладів.

Отже, запрошуємо вступити на навчання до Уманського національного університету садівництва та отримати якісні знання, що допоможуть розпочати успішний кар'єрний шлях. Приєднуйтесь до кращих.

 

Галина ГАНГУРЯНУ,

фахівець І категорії відділу доуніверситетської підготовки