Меню
Остання редакція: 20 квітня 2023

Профорієнтаційна робота у Бершадському ліцеї

Уманський національний університет садівництва постійно проводить профорієнтаційну роботу із потенційними абітурієнтами, зокрема із випускниками закладів повної загальної середньої освіти. Так, 19 квітня відділом доуніверситетської підготовки центру професійно-кар’єрної орієнтацій та доуніверситетської підготовки була організована зустріч із випускниками Бершадського ліцею №1 імені Анатолія Матвієнка. Між навчальними закладами, а саме Уманським національним університетом  садівництва та Бершадським ліцеєм №1 імені Анатолія Матвієнка укладено договір про співпрацю.

Зустріч із учнями 10-тих класів Бершадського ліцею провели директор центру професійно-кар’єрної орієнтацій та доуніверситетської підготовки Інна ЧЕРНЕГА та завідувач відділу доуніверситетської підготовки Борис БОНДАР, які наголосили на важливості правильного вибору майбутньої професії для кожної людини та ознайомили всіх присутніх із нашим університетом, його історією, сьогоденням, факультетами, спеціальностями, перспективами кожної професії та надали іншу цікаву інформацію. Зустріч була інформативною, цікавою, з використанням відеоматеріалів, що дало змогу присутнім відвідати віртуальну екскурсію нашим університетом. Учні ліцею активно задавали запитання та отримували на них вичерпні відповіді, що свідчить про відповідальне ставлення десятикласників до вибору майбутньої професії вже сьогодні.

З учнями 11-тих класів були проведені тематичні заняття, оскільки вони вже ознайомилися з нашим університетом під час їх візиту до нас на День відкритих дверей, що відбувся нещодавно. Так, представник від факультету агрономії кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри генетики, селекції рослин та біотехнології Жанна НОВАК провела заняття на тему «Ембріогенез», під час якого учням було продемонстровано процес подвійного запліднення у рослин, а також основні етапи ембріогенезу рослинного та тваринного організмів. Найбільше зацікавлення в учнів викликали особливості та терміни диференціації тваринного ембріона.

Представник від факультету менеджменту викладач кафедри менеджменту Людмила ДЛУГОБОРСЬКА провела ділову гру в 11-тих класах на тему «Я люблю менеджмент», в процесі якої застосовувались інтерактивні методи навчання. Для закріплення отриманих знань школярі взяли участь у спеціально розробленій вікторині. Переможці отримали призи.

Представник від інженерно-технологічного факультету кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри харчових технологій Валерія ЖЕЛЄЗНА провела заняття на тему «Харчова промисловість України»,  під час якої було представлено розповідь про підприємства харчової промисловості та  особливості їх виробництва.  Під час заняття більш детальніше було розглянуто зернопереробну галузь, показано різні зразки зерна та проведено аналіз визначення його вологості, було проведено моделювання виробництва круп плющених із зерна пшениці та жита. Школярі безпосередньо брали участь у визначенні вологості зерна.

 

Дані заходи потрібні та актуальні для всіх учнів випускних класів, оскільки вони є інформативними та важливими під час вибору майбутньої професії.

Дякуємо директору Бершадського ліцею №1 імені Анатолія Матвієнка Дмитру СОКУРУ за активну співпрацю з Уманським національним університетом садівництва.

Борис БОНДАР,

завідувач відділу доуніверситетської підготовки