Меню
Остання редакція: 26 серпня 2020

Міжнародний форум «Там, де ми – там Україна»

      Уманський національний університет садівництва приймав участь у III міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Там, де ми – там Україна», що відбувся 23 серпня в місті Києві. Серед запрошених гостей були представники громадських ветеранських організацій, представники Державного центру зайнятості, провідних бізнес-шкіл та успішних ветеранських підприємств. Також у роботі форуму взяли участь представники влади та представники бізнес-асоціації ветеранів США , хорватські ветерани. Представниками від університету були завідувач відділення підготовчого Чернега Інна Іванівна та фахівець І категорії Бомко Тетяна Юріївна.

                                                       

     Президент України Володимир Зеленський розпочав відкриття даного заходу та наголосив, що держава забезпечить підтримку програм пов’язаних з розвитком власного бізнесу та зазначив, що вже поданий у Верховну раду законопроєкт про державні гарантії по кредитах для малого та середнього бізнесу. Приділена увага освітнім аспектам, що передбачає навчання у вищих начальних закладах ветеранів та учасників АТО за окремими державними програмами.

      
     Власним досвідом та знаннями поділились основні спікери на відкритій панельній дискусії та розповіли про діючі програми підтримки для розвитку власної справи, роль менторів для бізнесменів-початківців, про процес налагодження комунікації у бізнесі, консультували в питаннях перепідготовки та навчання.
      В рамках Форуму працював коворкінг з 8 локаціями, де кожен бажаючий з присутніх ветеранів отримав консультацію за різними напрямами, а формат «живої дискусії» дав можливість кожному поставити запитання та отримати кваліфіковані відповіді з ведення бізнесу.

                                                        
     Міжнародний волонтерський та ветеранський форум організований для співпраці між державними установами, організаціями та громадськими інституціями задля підтримки українських воїнів, їхніх родин, сімей загиблих бійців.


Бомко Тетяна Юріївна,
фахівець І категорії підготовчого відділення